Mindfulness Studio Weert en Breda  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Mindfulness & Walk Retraite Zweden

HOME / Activiteiten

Mindfulness en Walk Retraite Zweden

Binnenkort meer info                

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Stilte-/oefendag mindfulness meditatie

Stiltedag mindfulness meditatie op Landgoed Stokershorst te Nederweert-Eind (L)

Zaterdag 30 november 2019

Zin in een dag helemaal voor en met jezelf? Zonder telefoon, mail, social media, boeken en kranten… Het is mogelijk op deze dag.

Mindfulness stilte-/oefendag

Kadootje voor jezelf

SveaVita, Mindfulness Studio Weert en Breda organiseert regelmatig stilte-/oefendagen mindfulness meditatie. Voor mensen met en zonder meditatie-ervaring. Even een momentje voor jezelf. Een mini-retraite op een prachtige locatie - vaak een voormalig klooster - in Zuid-Nederland.

Mindfulness stilte-/oefendag in de spiksplinternieuwe meditatieruimte van Landgoed Stokershorst te Nederweert-Eind

En voor de eerstvolgende stiltedag - zaterdag 30 november 2019 - zijn we te gast op Landgoed Stokershorst te Nederweert-Eind. Op de grens tussen Brabant en Limburg.

Tijdens deze dag krijg je op laagdrempelige wijze allerlei oefeningen uit de originele mindfulnesstraining (MBSR/stressreductietraining) aangeboden. En nog een beetje meer of minder… Je wordt hierbij begeleid door een gecertificeerde en ervaren (MBSR) mindfulnesstrainer.

Zo’n dag stelt je in de gelegenheid gedurende langere tijd bij je eigen ervaring te zijn, zonder dat je iets anders hoeft te doen. Zonder de gebruikelijke dagelijkse beslommeringen. Het komt niet meer zo vaak voor dat we echt tijd voor onszelf hebben. Laat staan dat we eens met onszelf kunnen zijn. Deze stilte/-oefendag is nu zo'n mooi moment voor bezinning, inspiratie, motivatie... En ook een gelegenheid bij uitstek om weer lekker nieuwe, frisse energie op te doen...

Prachtige locaties

SveaVita, Mindfulness Studio Weert en Breda organiseert deze dag afwisselend in Brabant en Limburg. Locaties waar we graag komen zijn Het Klooster Breda te Breda, Landgoed Stokershorst te Nederweert-Eind en Landgoed De Leonardushoeve te Belfeld. Om maar eens iets te noemen. Mooie plekken om even tot jezelf te komen.

We zijn er overigens trots op dat we iedere keer weer mensen uit Limburg in Brabant mogen verwelkomen en andersom. En inmiddels hebben we steevast ook deelnemers uit andere provincies te gast. We kijken al uit naar 30 november a.s. Jij ook?

Praktisch
Deze dag vangt aan om 09.45 uur en eindigt om circa 16.00 uur. Ook de lunch – vegetarisch/biologisch – wordt in stilte gebruikt.
Deelname aan deze dag kost € 75,00 p.p. all-in.
Voor deelnemers aan de (lopende) trainingen van SveaVita, Mindfulness Studio Weert en Breda geldt: eenmalig gratis aanmelden en meedoen aan een stilte-/oefendag.
Hoe dan ook vragen we je wel vooraf even aan te melden. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt.
Daarbij graag je eventuele dieetwensen aangeven.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Irma de Bont op 06 51088944.
Van harte uitgenodigd!

Frequenter mediteren?

SveaVita: ook 2-wekelijkse meditatie bijeenkomsten

SveaVita, Mindfulness Studio Weert en Breda organiseert regelmatig stilte-/oefendagen mindfulness meditatie. Voor mensen met en zonder meditatie-ervaring. Je bent van harte welkom!

En dit geldt overigens ook voor onze tweewekelijkse meditatiebijeenkomsten - elke 1e en 3e maandagavond in de maand van 19.30-21.00 uur - in onze studio te Hartje Weert (Cwartier - Unit 326). We ontmoeten je graag.

Data en locatie
Stilte-/oefendagen Mindfulness Meditatie

  • Locatie: nieuwe meditatieruimte van Landgoed Stokershorst te Nederweert-Eind (L)

  • Datum: zaterdag 30 november 2019

  • Tijdsduur: van 09.45 tot circa 16.00 uur

  • Inclusief: lunch (vegetarisch/biologisch)

  • Kosten: € 75,- all-in

  • Bijzonderheden: deelnemers uit de (lopende) trainingen van SveaVita kunnen eenmalig gratis aanmelden en deelnemen aan deze Stilte-/oefendag Mindfulness Meditatie
  • Vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. i.v.m. beperkt aantal plaatsen

Wil je meer weten over de Mindfulness Meditatie stilte-/oefendagen?

Bel of mail gerust indien je meer informatie wenst over de stilte-/oefendagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51088944.

 

Aanmelden of meer informatie?

Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Terug naar de activiteiten

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Op 2 wielen door Zweden

HOME / Activiteiten

Op 2 wielen door Zweden

Bijna 7000 kilometer fietsen Irma de Bont en Jacko Aerts fietsten bijna 7.000 km door het prachtige Zweden. Het betrof een parttime pelgrimstocht op de fiets langs de Sverigeleden. In de periode van 2008 - 2015 hebben zij deze pelgrimstocht afgelegd. Hun aanvankelijke droom was om bij het bereiken van de (pre)pensioengerechtigde leeftijd naar de Noordkaap te fietsen. Echter, zij zagen de pensioenleeftijd alleen maar stijgen en ook het besef groeide, dat je nog maar moet afwachten of je dan nog fysiek in staat bent om zo’n droom waar te maken. Onder het mom 'Pluk de dag' besloten zij er dan ook een parttime fietstocht in hun favoriete land Zweden van te maken. Er is geen betere manier om een land en cultuur te leren kennen als op de fiets. Irma en Jacko vertellen hier graag over en beperken zich daarbij niet tot de informatie die doorgaans in een fraaie reisgids staat. Voor met name Irma was deze tocht namelijk tevens een groei in bewustzijn en ook daarvan word je deelgenoot gemaakt. Van harte uitgenodigd!

Wil je meer informatie over SveaVita? Bel of mail gerust indien je meer informatie wenst;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51088944.   Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Terug naar de activiteiten

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Mindfulness Meditatie Momenten Weert

HOME / Activiteiten

Mindfulness Meditatie (terugkom)bijeenkomsten

Wil je mediteren of kennismaken met meditatie? Iedere 1e en 3e maandag van de maand organiseert SveaVita, Mindfulness Studio Weert (terugkom)bijeenkomsten mindfulness meditatie.Heb je de 8-weekse mindfulnesstraining (elders) gedaan, mediteer je regelmatig of wil je gewoon eens kennismaken met mindfulness meditatie? Iedereen is van harte welkom op de eerste en/of derde maandag van de maand van 19.30-21.00 uur in het Weerter Cwartier, Unit 326.SveaVita, Mindfulness Studio Weert biedt al geruime tijd mindfulnesstrainingen aan en deelnemers aan deze 8-weekse training geven regelmatig aan behoefte te hebben aan terugkombijeenkomsten. Daarnaast zijn er veel mensen die het heerlijk vinden eens even enige tijd in stilte door te brengen en de hectiek van de dag even te laten voor wat deze is. Het is fijn op flexibele basis eens samen te komen om te mediteren. Je kunt hier in het dagelijkse leven vervolgens ook echt plezier van hebben. Versterk of fris je mindfulness ervaring op Inspirerend, stimulerend en motiverend Deze samenkomsten zijn een prima manier om je mindfulnessbeoefening op te starten, te versterken en/of te verfrissen. Het is inspirerend, stimulerend en motiverend om samen met anderen te mediteren. Even ook een moment van rust, stilte en inkeer. Interesse in de mindfulness meditatie bijeenkomsten? De formule is lekker flexibel: je komt wanneer je wilt en het je ook uitkomt. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus vooraf inschrijven is wel verplicht. Dit kan in principe tot het laatste moment.Je kunt voor mindfulness meditatiebijeenkomsten iedere eerste en derde maandag van de maand van 19.30-21.00 uur bij SveaVita, Mindfulness Studio Weert terecht (behalve op nationale feestdagen en in de maanden juli en augustus). Je hoeft alleen maar een grote handdoek of badlaken mee te nemen. Verdere materialen zijn aanwezig en behalve aandacht, schenken wij ook thee en water.

Data en locatieMindfulness meditatie avonden

Locatie: SveaVita Mindfulness Studio, Cwartier Unit 326, Beekstraat 54 in Weert

Data: iedere 1e en 3e maandag van de maand

Tijdsduur: van 19.30 tot 21.00 uur

Wanneer niet: op nationale feestdagen en in de maanden juli en augustus

Kosten: € 8,- per keer

Voor wie: geschikt voor zowel beginners als gevorderden

Bijzonderheden: van te voren inschrijven; vol = vol, grote handdoek of badlaken meenemen

Wil je meer informatie over de Mindfulness Meditatie? Bel of mail gerust indien je meer informatie wenst; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51088944.   Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Terug naar de activiteiten

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Workshop mindfulness

HOME / Activiteiten

Maak kennis met mindfulness

Workshop mindfulness met het nieuwe spel "Mind Your Step - beleef mindfulness" Je hebt wel eens van mindfulness gehoord of er iets over gelezen, maar je hebt geen idee wat je je daarbij mag voorstellen? Of je wilt er graag nog net iets meer over weten voordat je je inschrijft voor een mindfulness- of stressreductietraining? Dan is deze workshop echt iets voor jou...Mindfulness is een vorm van aandachttraining. Het is wetenschappelijk bewezen effectief in het kader van stressreductie en bovendien betreft het een vaardigheid waarvan je je hele leven plezier kunt hebben. Steeds meer mensen profiteren hier in hun dagelijks leven volop van. Van de rust, het overzicht, de ruimte, mildheid en relativering die het kan brengen. Om maar eens iets te noemen... Bewust leven en werken De kern van deze aandachttraining ligt in het verschil tussen leven op de automatische piloot en bewust leven. Je leert met openheid en acceptatie aandacht te hebben voor wat er nu gebeurt en zich in je afspeelt. Sensaties, gevoelens, gedachten komen en gaan. Of het nu om aangename of onaangename gevoelens en gedachten gaat.Mindfulness leert je hier op een vriendelijke en nieuwsgierige manier naar te kijken om er vervolgens op een effectieve wijze mee om te kunnen gaan. Workshop mindfulness voor particulieren In 2 uur tijd maak je kennis met mindfulness Tijdens deze workshop vertellen we je uiteraard het een en ander over mindfulness, maar we gaan er vooral ook mee aan de slag. Dit doen we met behulp van het bordspel Mind Your Step, dat door Irma de Bont van SveaVita is mede-ontwikkeld. Spelenderwijs mindfulness ervaren. Lekker laagdrempelig en aansprekend. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.Deze workshop duurt twee uur en vindt zo ongeveer maandelijks in Hartje Weert plaats: Cwartier – Unit 326, Beekstraat 54. Kijk in de agenda voor actuele data. De kosten bedragen €20 p.p. Indien je na afloop van de workshop besluit deel te nemen aan de 8-weekse training mindfulness, wordt dit bedrag op het cursusgeld in mindering gebracht. Workshop mindfulness voor bedrijven Mindfulness op de werkplek - landelijk Geïnteresseerd in een workshop mindfulness op de werkplek? Tijdens een teamdag of de jaarlijkse Werkweek van de Stress in november? Dat kan! Ook hier zetten wij het spel Mind Your Step voor in. Wij werken landelijk en zetten uitsluitend goed opgeleide mindfulnesstrainers in die in de hoogste categorie zijn gecertificeerd door de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN). Deze trainers hebben tevens zelf een ruime werkervaring in het bedrijfsleven en/of bij de overheid en dus affiniteit hiermee. Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Data en locatie Kennismaken met Mindfulness

Locatie: SveaVita Mindfulness Studio in Weert, Beekstraat 54, Unit 326

Datum: open inschrijving, informeer naar de mogelijkheden

Tijdsduur: 2 uur

Kosten: € 20

Bijzonderheden: besluit je na deze workshop deel te nemen aan de 8-weekse training Mindfulness, wordt het bedrag van € 20 in mindering gebracht op het cursusgeld

Wil je meer informatie over de Workshop Mindfulness? Bel of mail gerust indien je meer informatie wenst of een keer de Mindfulness Workshop wilt ervaren; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51088944.   Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Terug naar de activiteiten

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Activiteiten

Mindfulness Meditatie Moment Weert

Iedere 1e en 3e maandag van de maand organiseert SveaVita (terugkom) bijeenkomsten mindfulness meditatie. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom.

Lees verder

Workshop mindfulness met het nieuwe spel Mind Your Step

Je wilt eens nader kennismaken met mindfulness en er eens aan proeven wat het voor je kan betekenen? Dan is deze workshop mindfulness echt iets voor jou.

Lees verder

mindfulness-weert-stiltedag-landgoed-stokershorst

Stilte-/oefendag mindfulness meditatie

De eerstkomende stiltedag die SveaVita organiseert valt op zaterdag 30 november 2019 en deze vindt plaats in de spiksplinternieuwe meditatieruimte op Landgoed Stokershorst te Nederweert-Eind. Op de grens van Brabant en Limburg.

Lees verder

Mindful Weert Walk op zondagochtend

Loop je mee op zondagochtend van 09.30 tot 11.00 uur met de Mindful Weert Walk en ervaar rust en ruimte in de mooie en groenste regio van de wereld: Weert en omgeving. Even een moment voor jezelf.

Lees verder

Verkoop mindfulness spel Mind Your Step

Speciale actie bij inschrijving voor de 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR) bij SveaVita ontvang je een leuke korting bij gelijktijdige aanschaf van het spel.


Wil je weten of mindfulness iets voor je is?

Weet je nog niet zeker of een mindfulnesscursus iets voor je is? Wil je er eerst iets meer over weten en ook eens ervaren wat mindfulness met je kan doen en voor je kan betekenen? Woon dan een Workshop Mindfulness bij. Er is dan ook alle ruimte voor het stellen van vragen. Van harte uitgenodigd!

Aanmelden of meer informatie?

Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Workshop in verbinding

HOME / Activiteiten

Workshop in verbinding

Spel over en van verbinding Ken je mij? Ken je jezelf? Ontdek het spelenderwijs. Een workshop met een spel over en van verbinding.Met deze workshop maak je op een laagdrempelige manier wezenlijk contact en leer je elkaar – en jezelf – beter kennen. Dit doen we door het bijzondere en betekenisvolle spel “Ken je mij?” te spelen. Dit gebeurt in groepen van 2 tot max. 10 personen. Dromen en wensen, herinneringen en verlangens We gaan aan de slag met vragen die raken aan dromen, wensen, herinneringen, verlangens en dat wat betekenis geeft aan je leven. Je kunt het spel spelen met vrienden, familie en collega’s, maar het spel is ook heel geschikt om op een andere manier kennis te maken met mensen die je nog niet (goed) kent en niet in de laatste plaats met jezelf. Want hoe goed ken je jezelf eigenlijk?Deze workshop vindt regelmatig in Hartje Weert plaats: Cwartier – Unit 326, Beekstraat 54. Hiervoor geldt dan ook een open inschrijving. Wees Welkom!Uiteraard organiseren we deze workshop ook op verzoek voor particulieren, verenigingen, samenwerkingsverbanden… En daarvoor komen we ook gerust naar jullie toe. Team- en coachspel ook voor bedrijven 'Ken je mij?' zetten we tevens in als team- en coachspel (op de werkvloer).Bij grotere organisaties vormen we meerdere groepen van circa 10 personen. De verrassende vragen zorgen ervoor dat collega’s nu op een heel andere manier met elkaar in gesprek gaan. Dit alles gebeurt onder begeleiding in een veilige, open sfeer. Dit spel nodigt er bovendien toe uit om de vrije ruimte tussen medewerkers in een team te vergroten. Wil je minder frequent mediteren? SveaVita; ook voor tweewekelijkse meditatie bijeenkomsten SveaVita, Mindfulness Studio Weert en Breda organiseert regelmatig stilte-/oefendagen mindfulness meditatie. Voor mensen met en zonder meditatie-ervaring. Je bent van harte welkom!En dit geldt overigens ook voor onze tweewekelijkse meditatiebijeenkomsten - elke 1e en 3e maandagavond in de maand van 19.30-21.00 uur - in onze studio te Hartje Weert (Cwartier - Unit 326). We ontmoeten je graag.

Wil je meer informatie over de Workshop in verbinding? Bel of mail gerust indien je meer informatie wenst over deze workshop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51088944.   Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Terug naar de activiteiten

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Mindful Weert Walk zondagochtend

HOME / Activiteiten

Mindful Weert Walk

Op zondagochtend Doe op zondagochtend mee met de Mindful Weert Walk en ervaar rust en ruimte in de groenste regio van de wereld: Weert en omgeving. Letterlijk en figuurlijk. Met mindful wandelen in de Weerter regio fysiek en mentaal in beweging komen. Dat klinkt goed, nietwaar? En dat is het ook. Het is mogelijk op plezierige wijze lichaam en geest wat meer met elkaar in balans te brengen. Wandelen in aandacht De Mindful Weert Walk is een wandeling van ca. 4 km, waarbij we ons ook bewust zijn van het feit dat we wandelen. Ofwel: wandelen in aandacht. Deze wandeling wordt zo nu en dan eens onderbroken voor een mindfulness meditatie oefening, mindful beweegoefening of ademhalingsoefening. Dit gebeurt op laagdrempelige en toegankelijke wijze. Laat je gewoon verrassen! Genieten van het moment Deze wandelingen zijn dus gebaseerd op mindfulness. Mindfulness staat voor leven met aandacht, zonder oordeel en in dit moment. Er wandelt dan ook een gecertificeerd en ervaren mindfulness trainer met je mee. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment. En het is nog gezond voor je ook. Mindful wandelen voor mentale fitheid Zonder prestatiedruk in de natuur wandelen ontspant en het is natuurlijk heerlijk om buiten ook je mentale fitheid verder te ontwikkelen. Het begint ermee dat je (automatische) patronen en reacties gaat opmerken. Je kunt dan vervolgens een keuze maken hoe met een situatie of gebeurtenis om te gaan of hoe er tegen aan te kijken. Nog onbekend met mindfulness? Geen probleem Dus doe gewoon eens een keer mee met de Mindful Weert Walk en ervaar dat de Mindful Weert Walk een laagdrempelige, veilige en effectieve manier is om je gezondheid en (mentale) fitheid te verbeteren. Geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar. Kennis van of ervaring met mindfulness is niet nodig.

Praktische informatieMindful Weert Walk

Startpunt: Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man, Weert

Data: zondagochtend

Tijdsduur: van 09.30 uur tot 11.00 uur

Wanneer niet: bij extreem weer

Kosten: € 8,- per keer

Max. 10 personen, dus wel even vooraf aanmelden

Meer informatie over de Mindfulness Weert Walk? Bel of mail gerust indien je ook een keer de Mindful Weert Walk wilt ervaren of informatie wenst over een van onze andere mindfulness activiteiten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51088944.   Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Terug naar de activiteiten

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Privacy Zeker

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!