Mindfulness Studio Weert  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Weg van stress: rust en ruimte

Geschreven door Irma de Bont op 2017-08-2017.

Mijn eerste blog. Best een stressvol momentje. Hoe te beginnen? Wellicht met mezelf gewoon eens even voor te stellen.
Ik werk al weer heel wat jaartjes met veel plezier als mindfulnesstrainer. Toen ik begon, zocht ik een handelsnaam die me op het lijf geschreven zou zijn en dat werd dus 'SveaVita'.

SveaVita betekent zoveel als 'het leven van de Zweden'. Onder deze handelsnaam geef ik mindfulnesstrainingen – die ook wel aandachttrainingen of stressreductietrainingen worden genoemd – in mijn woonplaats Weert en geboortestad Breda. Waarom nu juist deze naam?

Er gewoon zijn is voor mij al meer dan genoeg

Zweden is wel helemaal mijn vakantieland. Ik kom er al ruim 20 jaar en het staat voor mij synoniem voor rust en ruimte. Iedere keer weer dat ik er voet aan wal zet, voelt het voor mij als thuiskomen. De natuur is er overweldigend en ik voel me er als mens klein en fijn. In Zweden heb ik er totaal geen behoefte aan om bezienswaardigheden of evenementen af te struinen. Er gewoon zijn is voor mij al meer dan genoeg en dit maakt dat ik me er ook lekker kan ontspannen. Als je het mij vraagt is Zweden een bestemming bij uitstek, indien je stress ervaart en er even tussenuit wil.

fietskamperen in Zweden mindfulness

Mindfulness & Zweden: een twee-eenheid

Zelf reis ik dus al zo’n 20 jaar door Zweden. Aanvankelijk trokken we er iedere zomer met onze kinderen op uit. Vier weken lang door Zuid-Zweden trekken en de tent opzetten daar waar we wilden. Altijd wel een prachtige plek op een eenvoudige camping aan een uitgestrekt meer te vinden. Aandacht voor elkaar, aandacht voor de Zweden en aandacht voor Zweden. Heerlijk. En sinds de kinderen ons niet meer naar mindful Zweden vergezellen, fietsen mijn man en ik tijdens vakanties samen met volle bepakking door dit land. Een paar weken lang uit 10 fietstassen leven is werkelijk een fantastische manier om een land te leren kennen en ervaren. Mindfuller kan niet.

Mindful op twee wielen door Zweden

In de zomer van 2008 startten we met het fietsen van de Sverigeleden, een circa 7.000 km tellend fietsroutenetwerk door heel Zweden. Het werd een onvergetelijke parttime pelgrimstocht welke we in de zomer van 2015 in Zweeds Lapland afsloten. Zo ongeveer iedere dag met z’n tweetjes van A naar B fietsen, vaak uren niets of niemand tegenkomend, is je echt onderdompelen in de plaatselijke natuur en cultuur en je overgeven aan het moment. Leven in het moment. Mindfulness ten top. Met maar slechts twee onderwerpen die dan actueel kunnen zijn: eten en slapen.

De pers over stress en burn-out in Zweden

De Zweden lijken de kunst van het leven beter te verstaan dan wij Nederlanders. Op 16 december 2016 wijdde Knack.be hier een artikel aan. Heel herkenbaar.

SveaVita, Mindfulness Studio Weert

gotakanaal Weert mindfulnessOnder de handelsnaam SveaVita geef ik dus alweer enkele jaren regelmatig en met veel plezier mindfulnesstrainingen in mijn woonplaats Weert. Ik woon en werk inmiddels 8 jaar in deze prachtige groene stad. Weert is voor mij miniatuurstad Zweden. Waar ik in Zweden regelmatig langs het Götakanaal fiets en vertoef, woon ik in Weert aan het Nederlandse Götakanaal: de Zuid-Willemsvaart. Het Weerterland is voor mij Zweden in het klein en ik hoop er nog lang te mogen wonen en werken.

Stressreductietrainingen in Breda

Geboren en getogen in het Bourgondische Breda, bied ik de originele mindfulness- of aandachttraining ook in deze mooie stad aan. Ik kom hier nog steeds graag. Al is het maar om met mijn vader tussen de trainingen door samen eens een bakkie te doen bij ons bruin café Moeke in het Ginneken. Of als ik te vroeg in Breda ben – omdat ik in verband met mogelijke files graag op tijd vertrek – samen met mijn zusje Ingrid van ItDentity en a-merkwaardig haar hond nog even uit te laten. Even, maar wel met aandacht. Mooie momenten!

Met het geven van mindfulnesstrainingen en het organiseren van aanverwante stress reducerende activiteiten in Weert en Breda hoop ik er al met al een zeer bescheiden bijdrage aan te mogen leveren dat deze steden tot een Blue Zone uitgroeien. Een gebied waar mensen bovengemiddeld gezond en gelukkig ouder worden.
Het is bijzonder fijn vertoeven in Weert en Breda. Je hoeft het maar op te merken!

Hartelijks, Irma

VMBN mindfulness- en aandachttrainingen

Ben je op zoek naar de originele mindfulness- of aandachttraining die bewezen effectief is bij stress, pijn, vermoeidheid of ander ongemak?
Een praktische training die je in groep, individueel of op het werk in Weert of Breda kunt volgen?
Met een betrokken professional als trainer, aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN waardoor (gedeeltelijke) vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk kan zijn?

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!