Mindfulness Studio Weert en Breda  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Mindfulness en dementie

Mindfulness en dementie

TANDEM-training

Introductie TANDEM-project

Training AaNdacht voor mensen met DEmentie en Mantelzorgers TANDEM is een 8-weekse aandachttraining voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger(s). Het TANDEM-project werd uitgevoerd en onlangs afgerond (2018) aan de universiteit van Maastricht, met steun van stichting Alzheimer Nederland en de Fred Foundation. Het maakt onderdeel uit van de activiteiten van het Alzheimer Centrum Limburg. www.tandemproject.nl SveaVita biedt deze 8-weekse TANDEM-training regelmatig aan op de locaties in Weert en Breda.

Over de TANDEM-training

Mindfulness en dementie De TANDEM-training is er voor mensen met dementie in een vroege fase en hun mantelzorger(s). Het is een aandachttraining of mindfulnesstraining. Mindfulness gaat over opmerkzaamheid. Met deze training leer je met meer aandacht in het moment te zijn. Doelbewust, niet-oordelend en vriendelijk.            Mindfulness kan helpen anders om te gaan met moeilijke ervaringen in het leven, zoals veranderingen in de gezondheid, pijn of verdriet waardoor de kwaliteit van leven kan verbeteren. Uit recent onderzoek blijkt dat mindfulness een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger(s). Voor meer informatie: www.tandemproject.nl

„Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen“Jon Kabat-Zinn

Begeleiding door gecertificeerde mindfulnesstrainer Irma de Bont van SveaVita, Mindfulness Studio Weert en Breda begeleidt deze training. Irma is een ervaren en VMBN gecertificeerde cat.1 mindfulnesstrainer.

Over het TANDEM-programma Deelnemers komen iedere week bij elkaar in een groep (8 x 2,5 uur). Deze bijeenkomsten bestaan onder meer uit het doen van aandachtoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen en de onderlinge uitwisseling van ervaringen. De deelnemers ontvangen een werkboek (ter ondersteuning) en krijgen oefeningen mee naar huis om ook dagelijks thuis wat te kunnen oefenen. Bij de training hoort verder ook nog deelname aan een stiltedag.   Nog wat praktische info over de 8-weekse TANDEM-training SveaVita biedt deze training regelmatig in Weert en Breda aan.Trainingslocatie Cwartier – Unit 326, Beekstraat 54, 6001 GJ Weert Trainingslocatie Het Klooster Breda – Schorsmolenstraat 13 – 4811 VN Breda De training wordt in onderling overleg ook op een andere locatie georganiseerd. De 8 bijeenkomsten van 2,5 uur vinden wekelijks op een vast tijdstip plaats. De stiltedag neemt een hele dag in beslag. Kijk voor de exacte data en tijden op www.sveavita.nl/agenda. Voor meer informatie of aanmelding: 06 51088944 (Irma) of www.sveavita.nl. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek of groepspresentatie is zonder meer mogelijk. Bij deelname aan de training is er altijd een persoonlijk voor- en nagesprek.

TANDEM-trainingWeert

Start: maandag 21 oktober 2019

Tijd: van 10.00 - 12.30 uur

Overige data: 28/10, 4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12 en 9/12

Kosten: € 200 p.p. incl. btw, materialen en deelname aan stiltedag

Locatie: Cwartier - Unit 326, Weert

Mindfulness en dementie Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn bereikbaar per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en telefonisch: 06 51088944.  

Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Mindfulness en narcisme

Mindfulness

en narcisme

Mindfulness en omgaan met narcisme

Narcisme heeft veel impact op de naasten Mindfulness kan voor mensen die ontdekken het doelwit van narcisme te zijn, zeer helpend zijn. Het is schokkend er – vaak na geruime tijd pas – achter te komen dat één van je directe naasten een persoonlijkheidsstoornis heeft en dat dit een behoorlijke impact op jouw eigen leven heeft (gehad).

Mindfulness training en narcisme

Als je te maken hebt met een narcist, voel je je vaak eenzaam en machteloos SveaVita biedt het originele 8-weekse mindfulnessprogramma (MBSR – mindfulness-based stress reduction) ook specifiek aan deze doelgroep aan en ik leg je graag uit waarom. Mensen die te maken hebben met narcistische mishandeling voelen zich na hun 'ontdekking' eenzaam en machteloos.

Mindfulness en narcisme

Ook met een narcist om je heen, kun je leven in eigen hand houden Kennis van narcisme en inzicht in de motieven en patronen zijn dan erg helpend in het herstelproces. Puzzelstukjes beginnen op zijn plaats te vallen en je stelt jezelf mogelijk de vraag waar je zelfgevoel gebleven is. In dit herstelproces is het vervolgens dan ook van groot belang weer met jezelf in verbinding te komen en juist hierbij kan mindfulness je behulpzaam zijn. Met de 8-weekse mindfulnesstraining raak je (weer) vertrouwd met je eigen gedachten, gevoelens en gewaarwordingen in het lichaam. Dit is ook nodig om je leven (weer) in eigen hand te kunnen nemen en houden. Weer vanuit verbinding met jezelf met anderen in verbinding staan. Dit brengt met zich mee dat je je ook anders tot de narcist kunt gaan verhouden.

„Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen“Jon Kabat-Zinn

Narcisme is moeilijk bespreekbaar

Een training met lotgenoten kan ondersteunend zijn Wat je meemaakt is maar met een zeer beperkt aantal mensen bespreekbaar. De narcist gedraagt zich in het openbaar vaak zo voorbeeldig dat je grote kans loopt gewoonweg ongeloofwaardig over te komen. Zeker als het om een zogenaamde verborgen narcist gaat. En dat kun je mensen ook niet eens kwalijk nemen. Je bent er immers vaak zelf ook pas (heel) laat achtergekomen. Bovendien is het zo dat als iemand zelf niet met narcisme in aanraking is geweest, het bijzonder moeilijk voor te stellen is wat dit werkelijk betekent. En juist daarom kan het deelnemen aan een mindfulnesstraining met lotgenoten enorm ondersteunend zijn.

Data en locatieMindfulness en omgaan met narcisme

Locatie: Weert

Data: in onderling overleg af te spreken bij voldoende deelname

Tijdsduur: 2,5 uur

Kosten: € 175,- incl. btw voor particulieren, excl. btw voor werkgevers

Inclusief: werkboek en geluidsbestanden

Informatie en info

Mindfulness en narcisme Voor meer inhoudelijke informatie over de algemene mindfulnesstraining: klik hier. Uiteraard ben ik graag bereid je hierover ook zelf nader te informeren. Er vindt overigens altijd een vrijblijvende intake/persoonlijke kennismaking plaats voorafgaand aan deze training. Voor contactgegevens: klik hier.

Twijfel je of mindfulness iets voor jou is? Weet je nog niet zeker of een mindfulness cursus iets voor jou is? Zou je graag in het kort willen ervaren wat mindfulness is en mogelijk voor je kan betekenen? Woon dan een Workshop in Vogelvlucht Mindfulness bij. Je hebt dan ook ruim de tijd om al je vragen beantwoord te zien. Van harte uitgenodigd!  

Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Mindfulness en eten

Mindfulness en eten

Aanvaard de keuzevrijheid die je hebt

Zelfacceptatie en mindfulness

Hoe ga je om met eetgewoonten, voeding en beweging Deze mindfulness training is speciaal gericht op het omgaan met eetgewoonten, voeding en beweging. Ook het aspect zelfacceptatie komt bij deze training aan bod. We werken en leven vaak (deels) op de automatische piloot. Dit geldt ook voor eten. Helemaal in gedachten eet je ongemerkt vaak meer dan je van plan was of goed voor je is. Daarnaast is het zo dat gedachten en gevoelens een grote invloed kunnen hebben op het eetgedrag van mensen. We spreken dan van emotie-eten. Hiervan kan sprake zijn indien we bijvoorbeeld stress ervaren.

Minder eten, meer bewegen?

Ga voor een duurzaam resultaat De adviezen om minder en/of gezonder te gaan eten en meer te bewegen leiden vaak niet tot een gezonde leefstijil die ook op de lange termijn vol te houden is. De oorzaak wordt dan immers niet aangepakt. Voor een duurzaam resultaat biedt SveaVita de mindfulness & eten training in Breda en Weert aan.Met mindfulness draait het om opmerkzaamheid. Aandacht hebben voor wat er zich hier en nu afspeelt. Door stil te staan bij wat er zich op dit moment voordoet, ontstaat er keuzevrijheid. Het gaat hier om een vaardigheid die je kunt leren. Je bepaalt voortaan zelf wat je wel of niet wilt eten. Je bewust zijn van wat er gebeurt en je bewust worden van de keuzes die je hebt: het zijn gouden momenten!

Alles draait om zelfacceptatie

Ook jij kunt jouw patroon doorbreken Immers, gewoonten – waaronder eetgewoonten – kunnen zo worden doorbroken. De leuze “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” hoeft niet langer op te gaan. Met deze mindfulness & eten training worden gedachten en gevoelens niet langer vermeden of onderdrukt, maar juist (h)erkend en geaccepteerd. Je leert te luisteren naar je eigen lichaam en gaat onderzoeken hoe je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten kunt krijgen. Naar deze aanpak is al veel (wetenschappelijk) onderzoek gedaan en deze wordt steeds vaker – en met succes – toegepast. Nu ook in Breda en Weert!

„Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen“

Data en locatieMindfulness en eten

Locaties: 'Cwartier' in Weert en 'Het Klooster' in Breda

Data: in onderling overleg af te spreken

Tijdsduur: 8 weken gedurende 1 avond per week

Kosten: € 300,- incl. btw voor particulieren, excl. btw voor werkgevers

Inclusief: werkboek en geluidsbestanden

Vergoeding verzekeraar: veelal (deels) vergoeding door verzekeraar mogelijk

Bijzonderheden: deze training wordt niet alleen in groepsverband gegeven, individueel ben je ook van harte welkom - deze training is niet bedoeld voor mensen met een eetstoornis

Agenda Raadpleeg hier de volledige agenda. Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Lees verder

Mindfulness in Communicatie

Mindfulness in

communicatie

Mindful communiceren

Respectvol communiceren In de originele 8-weekse mindfulnesstraining wordt tijdens de zesde bijeenkomst aandacht geschonken aan het thema communicatie & contact. Mogelijk smaakt dit nu naar meer. Dan is dit een mooie vervolgtraining: mindfulness en compassie in communicatie. Formeel heet deze training: Mindfulness Based Compassionate Communication (MBCC) training. Tijdens deze mindfulnesstraining van zes dagdelen staat mindful communiceren centraal. Het gaat dan over het - vanuit verbinding met jezelf - met anderen communiceren. Je maakt contact met wat je echt voelt en wilt om vervolgens respectvol te leren communiceren. Uiteraard is er daarbij aandacht voor jouw specifieke patronen, waarden en interpretaties.

Effectiever leren communiceren

Verbeter je communicatieve vaardigheden Aan de hand van oefeningen en meditaties word je duidelijk wat wel en niet werkt en leer je effectiever te communiceren. De oefeningen vinden veelal in tweetallen plaats. De tips en handvatten die je krijgt, zijn zowel een verrijking voor jezelf als voor jouw communicatie.

„Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen“Jon Kabat-Zinn

Aandacht en mindfulness

Mindful communicatietraining Deze training is gebaseerd op de training Mindfulness Based Compassionate Communication (MBCC), ontwikkeld door de Belg David Dewulf. David is arts, introduceerde het begrip 'mindfulness' in Vlaanderen en richtte er het Instituut voor Aandacht & Mindfulness op. Hij volgde zelf opleidingen over de hele wereld en heeft ook de nodige ervaring met Tao, Life Coaching en Mind/Body Medicine. Irma de Bont van SveaVita is voor het geven van deze training door David Dewulf zelf opgeleid. Zij geeft deze training ook als bedrijfstraining door heel Nederland en in de Euregio. In-company of op een externe locatie.

Praktische informatieMindfulness in Communicatie

Startdatum: in onderling overleg

Zes bijeenkomsten van 2 uur

Overige data:

Kosten: € 270,00 incl. btw en materialen voor particulieren

Locatie: Cwartier - Unit 326, Weert of op locatie

Twijfel je of deze training iets voor je is? Weet je nog niet zeker of een mindfulness in communicatietraining iets voor je is? Neem dan gerust via het formulier hiernaast contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Mindfulness@workplace training

Mindfulness@workplace

training

Bedrijfstrainingen en workshops mindfulness

Mindfulness-/Stressreductietraining op het werk Eén op de zeven werknemers heeft last van werkstress en het percentage werkgerelateerd verzuim veroorzaakt door werkstress stijgt nog steeds. SveaVita is mindfulness specialist en biedt stressreductietrainingen en -workshops op de werkvloer aan. Werknemers en managers leren onder meer hun automatische (stress)patronen te herkennen en erkennen. Vervolgens komt aan bod hoe deze patronen te doorbreken om beter te kunnen functioneren en presteren. Deze training biedt niet alleen zakelijk gezien voordelen. Mensen hebben er ook persoonlijk baat bij. Mindfulness draagt bij aan een betere balans tussen werk en privé.

Voordelen van mindfulness op de werkvloer

Zakelijke cursus mindfulness beter leren omgaan met werkdruk beter kunnen luisteren en zien wat nodig is in een gegeven situatie meer vanuit bewustzijn reageren in plaats van automatisch reageren perspectief verbreedt waardoor oplossingsgerichtheid en creativiteit groeien groei in communicatievaardigheid persoonlijk leiderschap kan toenemen stressbestendigheid en veerkracht groeien betere balans werk en privé

Voordelen mindfulness voor werkgevers

Minder ziekteverzuim en meer productiviteit Deze mindfulness@workplace training is vier jaar geleden ontwikkeld door Oxford University’s Mindfulness Centre | The Mindfulness Exchange.Het gaat om een in company training op maat waarbij geen afbreuk is gedaan aan de mindfulness training zoals ontwikkeld door Mark Williams, hoogleraar klinische psychologie aan Oxford University en internationale autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness.

„Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen“Jon Kabat-Zinn

Mindfulness op locatie in Nederlands of Engels

Mindfulness- en stressreductietrainingen en workshops in heel Nederland Irma van SveaVita is door The Mindfulness Exchange opgeleid om deze training binnen organisaties te kunnen geven. Zij verzorgt stressreductietrainingen en -workshops in heel Nederland en Euregionaal. De SveaVita trainingen worden in zowel het Nederlands als in het Engels gegeven. Van deelnemers wordt verwacht dat ze er ook thuis mee oefenen.

Praktische informatiemindfulness@workplace training

Bedrijfstraining en -workshop landelijk (NL) en Euregionaal mogelijk

Locatie: in company of op externe locatie

Data: in onderling overleg af te spreken

Duur: 6 x 1 uur of 8 x 2,5 uur met stiltedag (optioneel)

Zowel Nederlands- als Engelstalig mogelijk

Mindfulness helpt je

Bewuster in het leven te staan

Niet alleen naar je hoofd, maar ook naar je hart te luisteren

Meer rust, ruimte en ontspanning te ervaren

(weer) Meer met jezelf in verbinding te komen waardoor je zelfvertrouwen toeneemt

Beter om te gaan met lastige emoties als stress gerelateerde klachten

Agenda Raadpleeg hier de volledige agenda.

  Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Mindfulness training

Mindfulnesstraining

Stressreductietraining in Weert en Breda

Mindfulness

Mindfulness trainingen en workshops

SveaVita geeft diverse mindfulnesstrainingen en workshops in hartje Weert en Breda, waaronder de originele 8-weekse MBSR-training van Jon Kabat-Zinn. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction (stressreductietraining). Als over mindfulnesstraining wordt gesproken, wordt doorgaans deze training bedoeld. Wat mindfulness is, lees je hier. Informatie over de training zelf volgt hieronder.

SveaVita is mindfulness specialist en biedt ook vervolgtrainingen, bedrijfstrainingen en activiteiten als mindfulness meditatiebijeenkomsten, stiltedagen en retraites aan. Hierover elders op deze website meer.

Voor wie is mindfulness geschikt?

Wel of geen klachten, iedereen heeft baat bij mindfulness

De 8-weekse mindfulness training is geschikt voor mensen met burn-out, stress, stress gerelateerde, (chronische) pijnklachten of ander ongemak. Tegenwoordig wordt de training steeds vaker ook gevolgd door mensen zonder deze klachten. Iedereen kan baat hebben bij (meer) mindfulness in zijn of haar leven. Deelnemers aan onze trainingen merken niet zelden op: "iedereen zou dit minstens een keer in zijn leven moeten doen". Je kunt natuurlijk ook eerst eens geheel vrijblijvend komen kennismaken met ons en onze trainingen of starten met een workshop.

„Je kunt de golven niet stoppen,

maar je kunt wel leren surfen“

Jon Kabat-Zinn

Mindfulness cursusinformatie Weert en Breda

Deze mindfulnesstraining of stressreductietraining in zowel Weert als Breda bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltebijeenkomst. Het is een ervaringsgerichte training. Een ervaren en gecertificeerde trainer van SveaVita biedt praktische aandacht-, beweeg- en meditatieoefeningen aan. Iedere bijeenkomst is er een thema aan bod waarbij je natuurlijk een woordje van uitleg krijgt. Dit maakt ook dat je begrijpt waarom je de oefeningen doet die je gaat doen.

Het is géén therapie en géén praatgroep. Er wordt niet inhoudelijk ingegaan op persoonlijke problematiek. Je traint je geest/de aandachtspier en koppelt (vrijblijvend) terug hoe het is om met meer aandacht te leven. 


SveaVita geeft trainingen voor:

 • groepen
 • doelgroepen
 • individuen
 • maatjes
 • organisaties


De trainingen vinden plaats in de mindfulnessstudio te Weert of Breda. De bedrijfstrainingen vinden landelijk in-company plaats of op een externe locatie.

Kosten

Deelname aan de groepstraining mindfulness (8-weekse MBSR) kost €300 p.p. Dit bedrag is inclusief btw, werkboek, geluidsbestanden en deelname aan een geheel verzorgde stiltedag op een fraaie externe locatie. Vaak vergoedt de zorgverzekeraar of werkgever de kosten voor deze training geheel of gedeeltelijk. Informeer naar de mogelijkheden!
Deelname aan een individuele mindfulnesstraining (8 bijeenkomsten van 1 uur) kost €720 p.p.
Tarieven bedrijfstrainingen op aanvraag.

Mindfulnesstraining
8-weekse groepstraining
Weert

 • Locatie: Cwartier - Unit 326, Beekstraat 54, Weert
 • Startdatum: woensdag 25 september 2019

 • Tijd: van 19.15 uur tot 21.45 uur
 • Overige data: 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11 en 13/11

Mindfulnesstraining
8-weekse groepstraining
Weert

 • Locatie: Cwartier - Unit 326, Beekstraat 54, Weert
 • Startdatum: dinsdag 8 oktober 2019

 • Tijd: van 19.15 uur tot 21.45 uur

 • Overige data: 15/10, 22/10, 29/10, 5/11, 12/11, 19/11 en 26/11

Mindfulnesstraining
8-weekse groepstraining
Weert

 • Locatie: Cwartier - Unit 326, Beekstraat 54, Weert
 • Startdatum: vrijdag 11 oktober 2019

 • Tijd: van 09.30 uur tot 12.00 uur

 • Overige data: 18/10, 25/10, 1/11, 8/11, 22/11, 29/11 en 6/12

Aandachttraining Weert Wat is mindfulness weert

Twijfel je of mindfulness iets voor je is?

Weet je nog niet zeker of een mindfulnesscursus iets voor je is? Wil je er eerst iets meer over weten en ook eens ervaren wat mindfulness met je kan doen en voor je kan betekenen? Woon dan een Workshop Mindfulness bij. Er is dan ook alle ruimte voor het stellen van vragen. Van harte uitgenodigd!

 

Aanmelden of meer informatie?

Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness?

Tot jezelf komen met mindfulness

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt trainen Mindfulness staat volop in de belangstelling momenteel, maar wat is mindfulness nu eigenlijk? Welnu, bij mindfulness draait het vooral om opmerkzaamheid of aandacht. Aandacht voor wat er op dit specifieke moment is of speelt en zonder er direct een oordeel over te hebben. Vanuit een vriendelijke houding observeren wat er is. Dit is een vaardigheid die je kunt trainen. Een vaardigheid die je helpt beter of anders om te gaan met 'weersomstandigheden' in je leven als stress, chronische pijn of ander ongemak.

Aandachttraining

Sta bewuster in het leven en leer (stress)patronen herkennen Met een mindfulness training of aandachttraining train je jouw brein zodanig dat je bewuster in het leven komt te staan. Ook leer je jezelf en je automatische (stress)patronen beter kennen. Door uit de automatische piloot te stappen en eens te kijken naar wat er daadwerkelijk is, ontstaat er keuzevrijheid. Daardoor is het mogelijk negatieve spiralen te doorbreken. Je hebt immers lang niet altijd invloed op de gebeurtenissen die zich in je leven voordoen, maar je kunt vaak wel zelf bepalen hoe hiermee om te gaan. Kortom: je ontwikkelt vaardigheden en ontdekt praktische tools om met meer ontspanning, innerlijke rust en zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan.

„Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen“Jon Kabat-Zinn

Stressreductie- en ontspanningsprogramma

Jon Kabat-Zin, die het originele stressreductie- en ontspanningsprogramma van acht weken (MBSR) ontwikkelde, zegt hier zelf heel treffend over:“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.”En niet onbelangrijk: dat het werkt is nog wetenschappelijk bewezen ook! Mindfulness kan helend zijn voor mensen die veel piekeren, last hebben van stress of een burn-out. Mindfulness heeft een bewezen gunstig effect op lichaam en geest.

Mindfulness helpt je

Bewuster in het leven te staan

Niet alleen naar je hoofd, maar ook naar je hart te luisteren

Meer rust, ruimte en ontspanning te ervaren

Meer met jezelf in verbinding te komen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt

Beter om te gaan met lastige emoties en stress gerelateerde klachten

Twijfel je of mindfulness iets voor je is? Weet je nog niet zeker of een mindfulnesscursus iets voor je is? Wil je er eerst iets meer over weten en ook eens ervaren wat mindfulness met je kan doen en voor je kan betekenen? Woon dan een Workshop Mindfulness bij. Er is dan ook alle ruimte voor het stellen van vragen. Van harte uitgenodigd!

  Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Mindfulness Weert

Mindfulness Weert

Op weg naar een veerkrachtig en betekenisvol leven

Mindfulness Weert bewezen effectief voor stressreductie op de werkvloer

Leer (beter) omgaan met stress Het aantal mensen met stress of stress gerelateerde klachten neemt toe. Werkstress is inmiddels beroepsziekte nummer één in Nederland. We “moeten” steeds meer in minder tijd en er is niet zelden sprake van een disbalans tussen werk en privé. Mede door de invloed van technologische ontwikkelingen – waaronder sociale media – staan we continue “aan”. Echter, de evolutie van onze hersenen verloopt beduidend langzamer dan die van de technische ontwikkelingen. Het kan bijna niet anders of stress ligt op de loer en het is dus niet zo gek dat werkgevers en werknemers in Weert en omgeving op zoek gaan naar een geschikte mindfulnesstraining. SveaVita, Studio Mindfulness Weert biedt je handvatten om (beter) met werkdruk en stress om te leren gaan.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een mindfulness training – ook wel bekend als stressreductie training of aandachttraining – effectief is als het gaat om het beter omgaan met stress, stress gerelateerde klachten, chronische pijn of ander ongemak.

Verbetering van kwaliteit van leven door Mindfulness Weert

Doorbreek patronen Het is niet zo dat stress alleen maar voortkomt uit de werksituatie. Stress is een breed begrip. Mensen die te maken hebben met chronische pijn ervaren ook stress. Zo’n stressbron kan ook weer tot stressreacties leiden. Want hoe om te gaan met lichamelijke stress? Daarnaast zijn er mensen die last krijgen van patronen die ze ontwikkeld hebben, bijvoorbeeld perfectionisten of mensen met faalangst of weinig zelfvertrouwen. 
Bij Mindfulness Weert gaat het vooral over bewuster ofwel aandachtiger in het leven staan. Uit onderzoek blijkt – en veel mensen kunnen dit inmiddels beamen – dat een mindfulness training of stressreductietraining kan bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven. Met open ogen en open hart in het leven staan. Veerkrachtig en vol zelfvertrouwen. Dat gunnen de trainers van SveaVita, Studio Mindfulness Weert je. En natuurlijk ook hun streekgenoten in Weert en omgeving.

„Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen“

Mindfulness Weert voor positieve gezondheid

Alles en iedereen in verbinding met elkaar Sinds het najaar van 2017 is het Actiecentrum Limburg Positief Gezond actief, een initiatief van stichting IPH in Utrecht. IPH wil mensen stimuleren het heft in eigen hand te nemen om een veerkrachtig en betekenisvol leven te kunnen leiden. Gezondheid vanuit een positieve invalshoek benaderd. Van klacht naar kracht.Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op ons gevoel van gezondheid. Het project Limburg Positief Gezond gaat uit van zes aandachtsgebieden: lichaamsfuncties, psychisch, spiritueel, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en dagelijks functioneren. Op 10 november 2017 vond er een inspiratiesessie voor zorgprofessionals in Weert plaats en SveaVita, Studio Mindfulness Weert was daar bij. Mindfulness Weert past perfect in dit plaatje en raakt aan alle zes de aandachtsgebieden. Vanuit verbinding met jezelf met anderen en de omstandigheden in je leven in verbinding staan. Dat is belangrijk. Je kunt leren aandachtiger of bewuster in het leven te staan. Als je dan met onverhoopte situaties – gebeurtenissen waarop je vaak geen invloed hebt – te maken krijgt, ben je wellicht in staat om een momentje van rust en ruimte te creëren en ervaren waardoor je een bewuste keuze kunt maken hoe hiermee om te gaan of hoe hier tegenaan te kijken. Van automatisch reageren op een situatie naar een situatie bewust beantwoorden. Hier valt nogal eens wat winst te behalen. Met deze thema’s ga je aan de slag in een 8-weekse mindfulness- of stressreductietraining. Zo’n training leert je zelf richting te geven aan een veerkrachtiger en betekenisvoller leven.

SveaVita Mindfulness Studio Weert

Met mindfulness samen weer op weg Irma de Bont van SveaVita start deze originele 8-weekse mindfulnesstraining regelmatig op in hartje Weert: Cwartier – Unit 326, Beekstraat 54. Ook biedt zij specialisatietrainingen aan als: mindfulness@workplace, mindfulness in communicatie, mindfulness en eten, mindfulness en omgaan met narcisme, vervolgtrainingen als (zelf)compassietrainingen… Raadpleeg de agenda voor een actueel overzicht. Wil je meer informatie of staat jouw gewenste mindfulness training er niet bij? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 51088944. Wij plannen regelmatig extra cursussen in bij voldoende deelnemers.

Wil je weten of mindfulness iets voor jou is? Zou je graag in het kort willen ervaren wat mindfulness is en mogelijk voor je kan betekenen? Woon dan een Workshop in Vogelvlucht Mindfulness bij. Je hebt dan ook ruim de tijd om al je vragen beantwoord te zien. Van harte uitgenodigd!  

Aanmelden of meer informatie? Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Naar de agenda

Mindfulness cursussen

Korte Mindfulness activiteiten

Lees verder

Privacy Zeker

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!