Mindfulness Studio Weert en Breda  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Mindfulness en eten

Aanvaard de keuzevrijheid die je hebt

  • Home

Zelfacceptatie en mindfulness

Hoe ga je om met eetgewoonten, voeding en beweging

Deze mindfulness training is speciaal gericht op het omgaan met eetgewoonten, voeding en beweging. Ook het aspect zelfacceptatie komt bij deze training aan bod.

We werken en leven vaak (deels) op de automatische piloot. Dit geldt ook voor eten. Helemaal in gedachten eet je ongemerkt vaak meer dan je van plan was of goed voor je is. Daarnaast is het zo dat gedachten en gevoelens een grote invloed kunnen hebben op het eetgedrag van mensen. We spreken dan van emotie-eten. Hiervan kan sprake zijn indien we bijvoorbeeld stress ervaren.

Minder eten, meer bewegen?

Ga voor een duurzaam resultaat

De adviezen om minder en/of gezonder te gaan eten en meer te bewegen leiden vaak niet tot een gezonde leefstijil die ook op de lange termijn vol te houden is. De oorzaak wordt dan immers niet aangepakt. Voor een duurzaam resultaat biedt SveaVita de mindfulness & eten training in Breda en Weert aan.

Met mindfulness draait het om opmerkzaamheid. Aandacht hebben voor wat er zich hier en nu afspeelt. Door stil te staan bij wat er zich op dit moment voordoet, ontstaat er keuzevrijheid. Het gaat hier om een vaardigheid die je kunt leren. Je bepaalt voortaan zelf wat je wel of niet wilt eten. Je bewust zijn van wat er gebeurt en je bewust worden van de keuzes die je hebt: het zijn gouden momenten!

Alles draait om zelfacceptatie

Ook jij kunt jouw patroon doorbreken

Immers, gewoonten – waaronder eetgewoonten – kunnen zo worden doorbroken. De leuze “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” hoeft niet langer op te gaan. Met deze mindfulness & eten training worden gedachten en gevoelens niet langer vermeden of onderdrukt, maar juist (h)erkend en geaccepteerd. Je leert te luisteren naar je eigen lichaam en gaat onderzoeken hoe je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten kunt krijgen. Naar deze aanpak is al veel (wetenschappelijk) onderzoek gedaan en deze wordt steeds vaker – en met succes – toegepast.

Nu ook in Breda en Weert!

„Je kunt de golven niet stoppen,

maar je kunt wel leren surfen“

Data en locatie
Mindfulness en eten

  • Locaties: 'Cwartier' in Weert en 'Het Klooster' in Breda
  • Data: in onderling overleg af te spreken
  • Tijdsduur: 8 weken gedurende 1 avond per week
  • Kosten: € 300,- incl. btw voor particulieren, excl. btw voor werkgevers
  • Inclusief: werkboek en geluidsbestanden
  • Vergoeding verzekeraar: veelal (deels) vergoeding door verzekeraar mogelijk
  • Bijzonderheden: deze training wordt niet alleen in groepsverband gegeven, individueel ben je ook van harte welkom - deze training is niet bedoeld voor mensen met een eetstoornis
Mindfulness eten breda weert
Mindfulness training Breda

Agenda

Raadpleeg hier de volledige agenda.

Aanmelden of meer informatie?

Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.


logo vmbn1

certificering vereniging voor mindfulness

logo bgn

Privacy Zeker

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!